Presentatie cd Meeting Points

Op woensdag 14 oktober wordt de cd 'Meeting Points' gepresenteerd in het Bimhuis in Amsterdam. Met trio Janssen Wierbos Janssen met Wim Janssen drums, Wolter Wierbos trombone en Guus Janssen piano. 

Op de cd staan opnames die in de afgelopen 40 jaar zijn gemaakt in het Bimhuis in Amsterdam rond pianist en orkestleider Guus Janssen met in totaal 13 mede-musici. 

Guus Janssen krijgt A.Roland Holst kunstprijs

De Stichting A. Roland Holst Fonds in Bergen heeft haar driejaarlijkse kunstprijs toegekend aan componist en musicus Guus Janssen (1951). Janssen studeerde piano en compositie aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Zowel als componist en als uitvoerend musicus heeft hij een enorme staat van dienst. 

Het bestuur roemt de flexibiliteit van Janssen als improvisator, zijn gedrevenheid als componist en uitvoerend musicus en zijn nieuwsgierigheid naar nieuwe muziekvormen en combinaties van genres. Janssen dwingt respect af door zijn onvermoeibare zoektocht waarin hij grenzen slecht tussen de meest uiteenlopende muziekstijlen. Zo experimenteert hij met jazz, lichte muziek, video en microtonaliteit. Hij schrijft stukken voor orkest, opera, kamermuziek en big band en weet zich daarbij gesteund door topmusici uit binnen en buitenland. 

Voor deze kunstprijs werd het bestuur van de Stichting A. Roland Holst Fonds geadviseerd door musicus en componist Jan van Wijk. De uitreiking ervan zal plaatsvinden op zaterdag 30 mei in de Ruïnekerk in Bergen (NH). De prijs bestaat uit een geldbedrag van € 5000,- en een penning die is vervaardigd door beeldend kunstenaar Geer Roobeek. De prijs heeft, net als de driejaarlijkse poëzieprijs die tegelijkertijd wordt uitgereikt, het karakter van een stipendium.